• Sportfogadási oldalak
 • Kosárlabda fogadás - fogadó oldalak, tippek és lehetőségek kosárlabda fogadáshoz
Kosárlabda fogadás
Article

Kosárlabda fogadás - fogadó oldalak, tippek és lehetőségek kosárlabda fogadáshoz

11 július 2022

Ismerd meg, hogyan is működik a kosárlabda fogadás és válogass a legjobb sportfogadási oldalak közül.

Fogadások kosárlabdba meccsekre

A kosárlabda fogadás az egyik legnépszerűbb kategória a sportfogadásban. Nagyon sokan beazonosítják az amerikai ligával, viszont az NBA mindössze egy része a kosárlabda fogadásnak.

A legtöbb fogadó oldal ugyanis sokkal nagyobb skálán fedi le a sportfogadást kosárlabdára és a férfi NBA mellett férfi és női európai, valamint globális, többek között magyar kosárlabda események is megtehetőek sportfogadásra.

21 fogadóiroda kosárlabda fogadással

 1. 100% bónusz
  48 500 HUF-ig

 2. 100% bónusz
  50 000 HUF -ig + 6.000 HUF Freebet

 3. 100% bónusz
  35 000 HUF -ig

 4. 100% bónusz
  40 000 HUF -ig

 5. 100% bónusz
  35 000 HUF -ig

 6. 100% bónusz
  35 000 HUF-ig

 7. 100% bónusz
  40 000 HUF-ig

 8. Jelenleg nincs bónusz
  Alternatívák a következő linken

 9. Megduplázott Bónusz
  20 000 HUF-ig+60 ingyen pörgetés

 10. 100% bónusz
  35 000 HUF-ig

 11. 100% bónusz
  35 000 HUF-ig

 12. 100% bónusz
  35 000 HUF-ig

 13. 100% bónusz
  35 000 HUF-ig

 14. 100% bónusz
  35 000 HUF-ig+4000 Free Bet

 15. 100% bónusz
  35 000 HUF-ig

 16. 10€ Ingyenes Fogadás
  Az első sikeres fogadás után.

 17. 100% bónusz
  39 500 HUF -ig

Tudnivalók és részletek a kosárlabda online fogadásról

Az NBA a legnépszerűbb és leginkább követett kosárlabda liga világszerte, így értelemszerű, hogy ezzel köthető össze a leginkább a kosárlabda sportfogadás.

Az NBA mellett azonban olyan európai kosárlabda ligákra is köthető fogadás, mint az Euro Basket, az Euroliga, vagy éppen a két legerősebb európai kosárlabda liga, az olasz és a spanyol bajnokság.

A spanyol bajnokságról ugyanis köztudott, hogy nagyon sok fiatal nemzetközi játékos a spanyol ligában edződik, majd a Draft után az NBA-ba kerül. Jó példa erre a mai kor egyik legnagyobb szupersztárja, Luka Doncic, vagy éppen Ricky Rubio.

A nemzetközi események mellett pedig olyan további országok kosárlabda eseményeire is lehet fogadni, mint a kínai liga, az új-zélandi és ausztrál bajnokság, vagy éppen olyan latin-amerikai események, mint a chilei, dominikai, uruguay-i, vagy argentín liga.

Európában még mindenképp érdemes kiemelni jobban a kosárlabda bajnokok ligáját, mert ott pedig évről évre magyar csapatok is felbukkannak, ráadásul a 2023-es szezontól már két magyar csapat is ott lesz a Bajnokok Ligája csoportkörében.

További információ a kosárlabda sportfogadásról

Ami még népszerűbbé teszi a kosárlabda fogadást, az a szezonok hossza és a lejátszott meccsek mennyisége, valamint a versenyek lebonyolítása.

Az NBA-ben például 82 meccset játszanak a csapatok az alapszakaszban, így egy hét leforgása alatt egy csapat 2-3 meccset is játszhat. Az alapszakaszt követően pedig megkezdődik a rájátszás, ahol a 32 csapatos mezőnyből továbbjutott 16 csapat játszik az alapszakaszbeli helyezésüknek megfelelően.

A párosítások úgy épülnek fel, hogy az alapszakasz legerősebb csapata az utolsó helyen továbbjutott csapattal játszik egészen addig, ameddig az egyik fél el nem éri a 4 győzelmet. Ennek megfelelően játszik a keleti főcsoport és a nyugati főcsoport egészen a döntőig, ahol a párharc ugyanúgy 4 győzelemig tart.

Ezzel ellentétben az európai kosárlabdában két külön fronton zajlik a játék. Egyrészt folynak a nemzeti bajnokságok, hazai kupasorozatok, valamint a Bajnokok Ligája is.

Az európai BL-ben a csapatok négycsapatos csoportokra vannak osztva, majd kieséses rendszerben mennek egyenesen a döntőig. A párharcok pedig egy meccsen dőlnek el.

Az amerikai kosárlabda egész évben csak az NBA-re összpontosul, így egyszerűbb lehet a csapatok teljesítményét monitorozni.

Kosárlabda fogadás tippek

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy az európai és az amerikai kosárlabda játékideje eltérő. Amíg Amerikában egy negyed 12 perc, tehát egy meccs 48 perc, addig Európában egy negyed 10 perc, így egy meccs mindössze 40 perc.

Ez nagyon fontos, mert a fogadások olyan opciókra is kiterjednek, mint a szerzett pontok és nem mindegy, hogy egy csapatnak 40, vagy 48 pont áll a rendelkezésére 120 pontot dobni.

Érdemes még a kosárlabda fogadások előtt tovább tájékozódni a különböző csapatok stílusáról. Egyes csapatok jobban ismertek a védekezési stílusukról, amíg mások a támadójátékukról.

 • Például az 2023-es szezonban a Boston Celtics rendelkezett az egyik legerősebb védelemmel, így nem feltétlenül érte meg arra fogadni, hogy 120 pont fölött fognak dobni.

Ellenkező esetben, ha egy csapat túlnyomóan támadó stílusú, akkor az összesített eredményeknél könnyebben lehet megjósolni, hogy melyik csapat fog 120 pont fölött dobni, valamint arra is könnyebb tippelni, hogy az összesített pontok 220 felett lesznek-e például, vagy sem.

 • Jó példa erre a Golden State Warriors csapata, akik három nagyon erős támadóval rendelkeznek és a habár a védelmük beenged 105-110 pontot, de ők tudnak dobni 120 fölött bőven.
Kosárlabda fogadás Európában

Az európai kosárlabda pedig ettől egészen eltérő lehet. Egyrészt rövidebb a játékidő, másrészt a több kupasorozat is folyik egyszerre.

Egy csapat játszik a hazai bajnokságában, a hazai kupasorozatában, valamint ott van még a Bajnokok Ligája, vagy az Euróliga is.

Ebből a szempontból az európai kosárlabda fogadás több kutatást igényel, mivel egy csapat lehet, hogy kiválóan szerepel a bajnokságban, de egy jóval gyengébb ellenfél ellen egész átfogóan rotálhatják a keretet és a meghatározó játékosok sokkal kevesebb percet kaphatnak.

Ez pedig jelentősen befolyásolja a dobott pontok arányát, valamint a kapott pontokét és összességében a végeredményt is.

Az európai kosárlabdában rövidebb a játékidő, valamint a csapatok egyszerre több kupasorozatban is játszanak a szezon alatt.

Magyar kosárlabda fogadás

A nemzetközi meccsek mellett a magyar kosárlabdára is lehet fogadásokat kötni. A férfi kosárlabda liga mellett pedig a női bajnokság meccsei is elérhetőek 1-1 fogadó irodánál.

A legtöbb sportfogadási oldal akkor nyitja meg a magyar kosárlabdára történő fogadást, amikor megkezdődik a szezon.

Ennek köszönhetően a szezon kezdetéig még a legnagyobb fogadó oldalak (beleértve a Unibet oldalt) is csak a szezon kezdetére teszik elérhetővé az eseményeket, valamint a magyar kosárlabda bajnokságra elérhető különböző fogadási lehetőségeket.

A legkiterjedtebb magyar kosárlabda fogadási választékot és lehetőségeket pedig kétségkívül továbbra is a Unibet sportfogadási oldalaknál lehet találni.

Alternatíva lehet még továbbá a Unibet is, ami még ugyanúgy naprakész a kosárlabda online fogadás területén is.

Ajánlott magyar kosárlabda fogadási oldalak

Unibet

Megduplázott Bónusz
20 000 HUF-ig+60 ingyen pörgetés

 1. Az Unibet a legelterjedtebb fogadó oldal Magyarországon a TippmixPro mögött.
 2. Kosárlabda fogadásra pedig az egyik legelőnyösebb oldal, mert a választékot tekintve itt találod még meg a legtöbb kosárlabda eseményt és fogadási piacot, lehetőséget.
 3. Oddsokat tekintve pedig élőben is az Unibet az egyik legjobb fogadó oldal kosárlabdára.
 4. Itt is van telefonos alkalmazás, valamint itt is nézheted a meccseket élőben is.
 5. A magyar kosárlabda bajnokság pedig itt is megtalálható, valamint a magyar csapatokra a kosárlabda Bajnokok Ligájában is fogadhatsz.

Sport bonus:

Megduplázott Bónusz
20 000 HUF-ig+60 ingyen pörgetés

Turnover: 6x bonus amount Lowest odds: 1.40 Bonus code: Nem szükséges

További online kosárlabda fogadási oldalak

Sokan közületek valószínűleg már ismerik a Unibet oldalt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ennyi lenne a választék. A Tippmixpro, a Unibet mellett is vannak opciók online kosárlabda fogadásra.

A nagyobb fogadóirodák közül például érdemes kiemelni a Unibet és a Betfair oldalt is.

Az előbbi egy osztrák, az utóbbi pedig egy angol fogadóiroda. A Unibet is biztosít sportfogadásokat magyar kosárlabdára, a Betfair azonban elképzelhető, hogy jobban a nemzetközi térre helyezi a hangsúlyt.

Melyik irodánál érdemes kosárlabdára fogadni?

Abban az esetben, ha új játékos vagy az online fogadásban, akkor javasolt a fenti fogadóirodák (Unibet, Betfair) közül választani, mivel azok a platformok tartoznak a globális sportfogadási elitbe. Ezek több engedéllyel és a legtöbb szolgáltatással rendelkező fogadóirodák.

Hol kössek kosárlabda fogadást, ha már ismerem a Betfairt és az Unibetet?

Abban az esetben, ha már ismered a nagyobb márkákat és újabb oldalakon szeretnél kosárlabda fogadásokat kötni, akkor erre is van lehetőség.

A kisebb fogadóirodák is biztosítanak lehetőséget kosárlabda fogadásra. Jóformán bármilyen fogadó oldalon regisztrálsz, az biztos, hogy a kosárlabda ott lesz a sportok között, ugyanis ez a sport a legnépszerűbb fogadási ágazatok a foci után.

A kisebb kosárlabda fogadási oldalak is mind elérhetővé tesznek elég sok ligát, eseményt és piacot, viszont a különbségek a fogadási piacokban és a kosárlabda fogadási funkciókban jönnek elő.

Sport bonus:

100% bónusz
48 500 HUF-ig

Turnover: 5x bonus amount Lowest odds: 1.40 Bonus code: Nem szükséges

Fogadások kosárlabda mérkőzésekre

Több különböző sportfogadási lehetőség van kosárlabdára. Először is jöjjenek azok, amik az egyes meccseken belül érhetőek el:

#1. A mérkőzés győztese

Itt értelem szerűen a meccs győztesére tippelsz a dobott pontoktól teljesen függetlenül.

#2. Hendikep

Kiválaszthatod, hogy magasabb szorzókon hány pontos hátránnyal induljon a csapat, amelyikre fogadást szeretnél kötni. Ez lehet például akár +6, vagy éppen -6 pontos különbség.

#3. Összesített pontok

Ez az egyik legnépszerűbb és legalapvetőbb kosárlabda fogadási típus. Itt a hosszabbítással együtt megtippeled, hogy mennyi pontot hoz majd összesen a mérkőzés. Ez lehet például 200 alatt, vagy éppen 200 fölött is a két csapat részéről összesen.

#4. Meccs statisztikák

Itt köthetsz kosárlabda fogadásokat az egyik csapat teljesítményére. Például az Atlanta Hawks dob-e 100 pont fölött, vagy alatt? Melyik csapat nyeri a negyedik negyedet egy adott meccsen?

#5. Félidei statisztikák

Köthetsz külön kosárlabda fogadásokat az első félidőre két negyedére, vagy éppen a második félidő két negyedének a történéseire. A negyedekre pedig külön hendikep fogadásokat is köthetsz.

A meccseken belül pedig köthetsz további fogadásokat a játékosokra is.

Például fog-e Tre Young 30 pont fölött dobni a Boston Celtics ellen? Ilyen és ehhez hasonló játékos statisztikákra is köthető kosárlabda fogadás az NBA-ben például.

Az események mellett pedig további lehetőségek is vannak.

A kosárlabda szezonok elején természetesen nehéz eldönteni, hogy melyik csapat a legesélyesebb, vagy ki lesz épp a legjobb játékos, de a szezon alatt folyamatosan köthetsz kosárlabda fogadásokat a teljes szezonra is. A legtöbb esetben azért itt az NBA tippek kerülnek kihirdetésre a leghamarabb. Ilyenek például a(z):

#1. Végső győztesek

Legyen szó akár az NBA-ről, vagy a spanyol kosárlabda ligáról, ami biztos, hogy a naptári év teljes ideje alatt lehet fogadni a bajnoki cím végső győztesére.

#2. MVP győztes

Fogadhatsz a liga legjobb játékosára. Az NBA MVP tippjei pedig már a szezon előtt fent vannak a sportfogadási oldalakon.

#3. Konferencia győztesek

Itt már a szezon alatt is fogadhatsz arra, hogy melyik csapatok nyerik meg a konferenciájukat. Melyik csapatok kerülnek ki elsőként keletről és nyugatról.

#4. Rookie of the year győztes

Az NBA-ben nemcsak a legjobb játékos, de a legjobb új játékos is külön díjat kap. Itt arra köthetsz kosárlabda fogadást, hogy melyik új játékos lesz a legjobb az első évében az NBA-ben.

#5. Játékos átigazolási fogadások

Néhány fogadó oldal, például az Unibet, arra is biztosít kosárlabda fogadást, hogy melyik játékos hova igazol, melyik csapatban kezdi az új szezont. Ilyen lehet például Kevin Durant esete. Itt arra lehet fogadni, hogy melyik csapat játékosa lesz a szezon kezdetekor Durant.

További kosárlabda fogadások:

A fentiek mellett pedig még olyan lehetőségekre is lehet fogadni, mint hogy ki lesz az év hatodik embere, a legjobb edző, vagy éppen a legtöbbet fejlődött játékos.

Ezekre a piacokra azonban érdemes odafigyelni, mert a kosárlabda szezon bajnokságtól függetlenül elég hosszú és 1-1 játékos, vagy csapat teljesítménye sokat változhat a szezon leforgása alatt.

A legjobb fogadási lehetőségek kosárlabda mérkőzésekre

Unibet

Megduplázott Bónusz
20 000 HUF-ig+60 ingyen pörgetés

A fent említett összes kosárlabda fogadási lehetőség elérhető az Unibet oldalán.

 1. Fogadhatsz az NBA teljes alapszakaszára, a Summer League-re, valamint a rájátszásra is.
 2. Elérhető az összes fogadási forma a ligára, valamint a szóban forgó játékosokra is.
 3. Az NBA mellett pedig a magyar kosárlabda bajnokság is elérhető a spanyol, az olasz és még számos globális ligával együtt.

Az Unibet a kosárlabda fogadást az egyik legjobban átölelő sportfogadási oldal Magyarországon.


Sport bonus:

Megduplázott Bónusz
20 000 HUF-ig+60 ingyen pörgetés

Turnover: 6x bonus amount Lowest odds: 1.40 Bonus code: Nem szükséges

Sportfogadás kosárlabdára - összegzés

A kosárlabda fogadás bőven túlmutat az NBA-en, viszont ettől függetlenül még mindig az amerikai kosárlabda az uralkodó a sportfogadásban.

Az NBA mellett az egyetemi liga, az NCAA is elérhető, valamint a WNBA is.

Ezzel együtt az amerikai kosárlabdára található a legtöbb sportfogadási piac, vagy éppen a legtöbb végkimenetelre történő kosárlabda fogadás is.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy a világ többi pontjáról ne lehetne sportfogadást kötni kosárlabdára.

Európában szinte minden bajnokság elérhető, beleértve a spanyol, valamint az olasz ligát és egyes fogadóirodáknál a magyar kosárlabda bajnokságot is.

Köthetőek sportfogadások az Euróligára, valamint a Bajnokok Ligájára és a különböző nemzetek nemzeti kupájára is.

Európán kívül pedig rendre elérhető a legtöbb liga Dél-Amerikából, valamint Ázsiából és az Óceániai régióból is.

A kosárlabda fogadásra pedig itt is legnagyobb fogadóirodák a népszerűbbek, így a legnagyobb választékkal továbbra is a Unibet rendelkezik. Ezután jön a 22bet.

Ettől függetlenül azonban további sportfogadási oldalak is vannak, ahol lehet kosárlabda fogadásokat tenni. A SportfogadásiOldalak.info főoldalán egy teljes listát is találsz mind a 22 fogadóirodával, ahol elérhető ez a típusú sportfogadás.

Kosárlabda fogadás GYIK

Melyik fogadó oldalon éri meg kosárlabdára fogadni?

Magyarországon a Unibet, valamint a Bwin biztosítja a legjobb kosárlabda fogadási lehetőségeket.

Melyik az abszolút legjobb kosárlabda fogadási oldal?

Ha mindössze egy fogadóirodát kellene kiemelni, akkor a fogadási lehetőségeket és a kínálatot tekintve kosárlabdában is a Unibet a legjobb.

Mit érdemes tudni leginkább a kosárlabda fogadásról?

Mindig légy tisztában azzal, hogy a játék kontinensenként változhat. Az európai meccsek 40 percesek, az amerikai meccsek pedig 48 percesek.

Az ilyen különbségek nagyban befolyásolják a játékosok dobóteljesítményét, az összpontszámot, valamint az olyan statisztikákat is, mint a passzok, lepattanók, vagy hárompontosok.

Mindig légy tisztában az adott események szabályaival, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki a stratégiádból.

Milyen fogadások köthetőek kosárlabda mérkőzésekre?

Itt is fogadhatsz a győztesekre, de ennél sokkal többre is.

Köthetsz a félidőkre fogadásokat, valamint a negyedekre is külön. A játékosokra is, valamint 1-1 játékos félidei, vagy negyedekhez kötött statisztikájára is.

Vannak hendikep fogadások, valamint pontok és összesítettek, alatt/fölött kosárlabda fogadások is.

Ezeken felül még a bajnokságokra, átigazolásokra és a játékosok szezon közbeni teljesítményére is köthetsz sportfogadást kosárlabdára.

Hol lehet magyar kosárlabda fogadást kötni?

Magyar kosárlabda fogadásokat nagyobb valószínűséggel a Unibet és a Bwin biztosít.

Melyik fogadó oldalon lehet mobilon is fogadni kosárlabdára?

A következő fogadó oldalakon van sportfogadási alkalmazás, ahol kosárlabdára is fogadhatsz.:

 • Unibet
 • Bwin
 • 22bet
 • LVBet
 • 18Bet
 • 888sport
 • Betfair
 • 20Bet